Suositut tekstit

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Viljandin folkfestivaali 28.–31.7.

Heinäkuun lopussa vuosittain järjestettävä nelipäiväinen Viljandin perinnemusiikin festivaali (Viljandi Pärimusmuusika Festival) on näyttänyt, että kansanmusiikki on virolaisille sananmukaisesti koko kansan musiikkia. Tanssi- ja musiikkitilaisuuksissa viihtyvät eri-ikäiset ihmiset aina sylivauvoista mummohin ja vaareihin saakka.

Vuosi sitten festivaalin järjestäjät myivät konsertteihin runsaat 20 000 pääsylippua. Osa tilaisuuksista oli yleisölle ilmaisia. Järjestäjien arvioiden mukaan Viljandin vanhan linnan ja perinnemusiikin keskuksen ympäristössä viihtyi viikonlopun aikana jopa lähes 50 000 ihmistä.

Juhlaan tuovat oman värinsä ympäri maata saapuneet muusikot ja trubaduurit, jotka jammailivat pikkutunneille saakka puistoissa ja festivaalialueen ympäristössä. Nelipäivänen urakka käy voimille sekä yleisölle että muusikoille

Teemana rytmi ja syke

Kansanmusiikki elää ja voi hyvin Virossa. Eteläinen naapurimme elää jo muutaman vuoden vahvassa nousussa olevaa folkmusiikin ja kansantanssien buumia. Folkmusiikki on tämän päivän virolaisille sananmukaisesti koko kansan musiikkia. Virolaiset toteuttivat kaksikymmentä vuotta sitten laulavan vallankumouksen.

Nykypolvi jatkaa kansanperinnettä tanssimalla ja jalostamalla kansanmusiikkia uuteen kuosiin. Laulu ja tanssi keräävät mukaansa ihmisiä kaikista ikäluokista, aina sylivauvoista ikäihmisiin saakka. Niinpä Viljandin tapahtuman teemana on hyvinkin luonnollisesti Rütm ja pulss (Rytmi ja syke).

1 kommentti:

  1. Suosittelen lämpimästi Viljandi Folk Festivaalia. Tunnelma on mukaansatempaava ensi rytmeistä lähtien, jota pieni sade, eikä suurempikaan, latista.

    VastaaPoista