Suositut tekstit

lauantai 13. elokuuta 2011

Zetod avasi Viru Folk -festarit

Zetod avasi illan Metsälavalla.
Viron etnorockin kärkikastiin kuuluvat bändot Zetod, Svjata Vatra ja Metsätöll näyttivät parasta osaamistaan Viro Folkin avajaispäivänä perjantaina.

Muusikot olivat virittäytyneet täyteen iskuun. Tuhatpäinen yleisö sai kuulla ja nähdä, kuinka naapurimaan folkskene porskuttaa kovaa vauhtia eteenpäin.

Hurjan avajaisillan täydensivät valkovenäläinen folkmetal-bändi Litvintroll ja virolainen rockdiiva Blacky sekä eri puolilla Käsmua järjestetyt pääkonsertteja pienemmät kulttuuritilaisuudet ja keikat.

Zetod avasi festarin Metsälavalla

Zetod sai kunnian aloittaa paikallisten isojen bändien esiinmarssin Metsälavalla jo puolen kuuden aikaan alkuillasta. Suhteellisen vähälukuinen yleisö oli keikan alussa hieman kohmeessa, ja bändi joutui soittamaan yleisömassaan uppoavan ja sitä liikuttelevan Rikas ja vaene -biisin jo ensimmäisten joukossa.

Sen jälkeen keikka kulki tuttua latua: yhtyeen perusohjelmistoon kuuluvat – ja paikallisessa etnorockpiireissä jo hiteiksi muodostuneet – biisit seurasivat toisiaan.

Jaan Pehk alias Orelipoiss (vas.) ja Jaanus Viskar, Zetod.
Hieman puolivälin jälkeen Zetod kutsui lavalle kulttuurin monitaitajan Jaan Pehkin, joka tunnetaan Virossa taitavana kirjoittajana ja monipuolisena muusikkona. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä nuoruuden kaverinsa, runoilija ja trubaduuri Aapo Ilveksen kanssa.

Pehk on soittanut vuosien varrella useissa bändeissä, kuten Claire's Birthday, Windows, Davidson Group, Megan Quartet ja Koer. Viime vuosina hän on esiintynyt paljon sooloartistina esiintyen taiteilijanimellä Orelipoiss. Vuonna 2003 hän esitti myös Latvian Riiassa Euroviisujen finaalin yhteydessä kappaleen Eighties Coming Back.

Jäätelöä yleisölle

Pehkin ja Zetod -bändin yhteiskeikka oli loistava ja hauska. Pyylevä Pehk on luontainen verbaalikko ja koomikko. Yhteistyö sai bändistä irti aivan uusia ulottuvuuksia, ja ennen kaikkea lisää iloista ja huumoripitoista potkua.

Pehkin uudelleen sanoittamat Zetod-biisit toimivat erinomaisesti. Osa yleisöstä nauroi lähes vedet silmissä, kun Pehk ja Zetod lauloivat Petserissä piipahtaneesta Pirkosta.

Pidetään jäätelöbileet!
Show päättyi varsin riemuisaan yllätykseen. Pehk esitti monen tunteman jäätelöbiisinsä Neli jäätist (Neljä jäätelöä).

Sen tekstissä mies käy kaupungista hakemassa kuusi jäätelöä, joista hän syö kaksi pois. Sitten hän pyytää kaverinsa mukaan: ”Meillä on vielä neljä jätskiä jäljellä. Eikös pidetä bileet!”

Biisin lopussa avustajat kantoivat ison jäätelölaatikon lavalle ja bändi alkoi jakaa jäätelöä aivan tohkeissaan olevalle yleisölle. Hieman nihkeästi lähtenyt keikka sai aivan huiman huipennuksen, ja kymmenet ihmiset  sananmukaisesti suunsa makeaksi.

(Svjata Vatran keikkayhteenveto tulee hieman myöhemmin, sillä nyt pitää joutua takaisin  festareille.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti