Suositut tekstit

torstai 7. maaliskuuta 2013

Virolaista etnomusaa Villissä Wäinössä

Virolaisen etno- ja folkmusiikin esiinmarssi Suomeen etenee harppauksin.
Nyt etelänaapurin musiikintaitajat saavat uuden areenan Helsingin keskustassa, kun Suomalainen Olutravintola Villi Wäinö (os. Kalevankatu 4) avaa uuden virolais-suomalaisen etnoklubin.

Mari Kalkun.
Klubin toiminta käynnistyy torstaina 18.4. klo 20. Liikkeelle lähdetään suoraan huipulta. Avajaisillan esiintyjä on Viron tämän hetken kärkikaartiin kuuluva artisti Mari Kalkun yhtyeensä kanssa.

Mari Kalkun on yksi uuden polven merkittävimmistä virolaisen kansanmusiikin taitajista, jonka juuret ovat Võrun metsissä, Pärnun rannoilla ja Kihnun saarella. Villin Wäinön konsertti on ylistys matkanteolle ja liikkeellä olon kauneudelle. Ohjelmisto sisältää mm. etelävirolaisia matka- ja runolauluja sekä Marin itse säveltämää musiikkia ja improvisaatioita.

Keksi nimi klubille


Uuden klubin myötä Villin Wäinön estradilla voi kuulla kerran kuukaudessa uutta virolaista musiikkia: etnoa, folkrockia, rekilauluheviä, balladeja, merimieslauluja, rekilauluheviä ja perinteisempää tanssittavaa musiikkia. Lavalle tullaan kutsumaan myös suomalaisia ja muiden Baltian maiden muusikoita ja yhtyeitä, suomalais-ugrilaisia sukulaisia unohtamatta.

Virossa eri musiikkityylien rajat eivät ole yhtä jyrkät ja tiukat kuin Suomessa. Hyviä ja laadukkaista bändejä ja esiintyjiä on runsaasti, mutta valitettavasti useimmat näistä ovat Suomessa vielä lähes tuntemattomia. Tämä tilanne tulee nyt muuttumaan!

Uudella etnomusiikin klubilla ei ole vielä nimeä. Nimiehdotuksia voi jättää näille sivuille tai lähettää sähköpostilla virofolk@gmail.com. Klubin nimi paljastetaan ennen toukokuun konserttia.

Seuraava konsertti on siis jo toukokuussa, ja syyskuusta alkaen on tarkoitus jatkaa joka kuukauden toiseksi viimeisenä torstaina klo 20. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ja bändeillä on aina levyjään myynnissä. Villi Wäinön baaritiskin hanoihin ja pullohyllyihin on tulossa myös mielenkiintoisia virolaisia oluita maisteltaviksi ja nautittavaksi.

Klubin järjestelyissä ovat mukana mm. Tuglas-seura, Olutsilta - Õllesild, Suomen Viro-yhdistysten liitto, Viron Suomen-instituutti, Viljandin ystävät, Olutravintola Villi Wäinö ja Media Cerevisia Oy. Illan isännät ovat Heikki Kähkönen ja Tapio Mäkeläinen.

www.marikalkun.com
www.villiwaino.fi
www.tuglas.fi
www.olutsilta.fi
www.svyl.net
www.viro-instituutti.fi
www.viljandi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti