Suositut tekstit

perjantai 12. elokuuta 2011

Superilta vauhtiin Viro Folkissa

Ensimmäinen festivaalipäivä on aluillaan ja ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Viru Folkin yleisöä saapuu kohti merenrantaa ja kapteenien kylää Käsmua. Odotukset ovat korkealla.

Keli on otollinen: parikymmentä astetta lämmintä, pilvipoutaa ja pieniä sadekuuroja. Meri on lähes tyyni. Paistettujen perunoiden makkaran, grillilihan ja savukalan tuoksu täyttää ilman. Tästä on hyvä lähteä.

Zetod avaa superillan

Ilmassa on jo suuren urheilujuhlan tuntua.
Festivaali lähtee täyteen vauhtiin  hetken kuluttua, kun  Metsälavalle astelee Zetod, joka tuo mukanaan myös mielenkiintoisen yllätyksen. Nimittäin setukaispojat ovat kutsuneet konserttiin vierailijaksi Jaan Pehkin.

Pehk on monipuolinen taiteen- ja kulttuurintekijä. Häntä voi tituleerata niin muusikoksi, säveltäjäksi, kirjailijaksi, näyttelijäksi kuin valokuvaajaksikin. Pehk on esiintynyt Euroviisuissa. Georg Otsista kertovassa musikaalissa Pehk esitti delfiiniä ja muinaista virolaista sotilasta.

Illan huipentavat viereisessä palavalla soundcheckiä tekevä Svjata Vatra sekä metallibändi Metsätöll, joista jälkimmäinen alkaa rytistellä vasta puolen yön jälkeen. Ilta on kerta kaikkiaan täynnä tykitystä.

Vihreä festivaali

Tärkeän osan Viro Folk -festivaalia on muodostavat ekologisuus ja ympäröivään luontoon tutustuminen. Tapahtuma sai viime vuonna Virossa valtakunnallisen tunnustuksen parhaiten luontoa huomiovana festivaalina.

Svjata Vatra huipentaa illan.
Jätteiden lajittelu toimii Käsmussa tehokkaasti. Vapaaehtoiset ympäristöihmiset jalkavat myös paikan päällä tietoa lajittelusta ja kulutuksesta. Kierrätys kuuluu myös tapahtuman ydinviesteihin. Festivaaliyleisöllä on mahdollisuus osallistua kierrätystyöpajoihin, joissa askarrellaan käyttöesineitä vanhoista tavaroista ja hukkaan heitetyistä materiaaleista.

Kaiken keskellä on Käsmun kaunis maisema. Musiikkifestivaalilla ei ole kovinkaan tavanomaista, että festivaalin aikana on mahdollisuus oppaan johdolla osallistua lepakko- ja linturetkille sekä tutustua ympäröivään luontoon. Tore!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti